Even voorstellen

Blog

Je winkel verbouwen. 5 tips voor een goede start!

1. Een goede voorbereiding is meer dan het halve werk.
Als winkelier kunt u al heel veel zelf uitwerken voordat u een winkelinrichter uitnodigt. Wat u in eerste instantie zelf aan ideeën heeft, moet op papier komen. Daarmee wordt het voor u zelf ook inzichtelijk. Maak een omschrijving van al de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Dat u de juiste technische omschrijvingen nog niet weet, maakt niet zoveel uit. Omschrijf het gewoon in uw eigen woorden. Deze informatie is voor de winkelinrichter cruciaal, het is een onderdeel van het basisplan. Denk ook alvast na over het te besteden budget.

2. Onderzoek de kwaliteit van uw locatie.
De locatie van uw winkel kan grote impact hebben op het succes van uw zaak. Bijvoorbeeld vindbaarheid, parkeergelegenheid en de loop van de consument door de straat of winkelcentrum. Doe goed onderzoek naar het verwachte rendement van de locatie. Als u overweegt om te verbouwen, denk dan eerst na of de investering die u gaat doen de juiste is op de huidige locatie. Dit onderdeel hoort ook bij het voorwerk wat u zelf kunt doen, voordat u een winkelinrichter aan het werk zet. Zorg ook dat u vindbaar bent op Google Maps. U kunt daar uw bedrijfsgegevens invullen en foto`s toevoegen. Maak het uw klant gemakkelijk om u te vinden.

3. De lay-out van de winkel bepaalt de verkoop.
De plattegrond van de winkel moet de klant verleiden om uw hele zaak door te lopen en de producten moeten in productgroepen duidelijk herkenbaar zijn. Denk ook na over de positie van de kassa, zet die op een strategische plaats, dicht bij de uitgang. Na het afrekenen heeft de klant in uw winkel niets meer te zoeken. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, bijvoorbeeld in de horeca, waar ook goed naar veiligheid gekeken moet worden. Hou rekening met mensen die invalide zijn, zorg voor ruimte zodat klanten elkaar kunnen passeren. Pas desnoods de entree van uw zaak aan, klanten vinden het fijn als ze zonder te struikelen bij u naar binnen kunnen. Ook de bediening moet voldoende manoeuvreerruimte hebben in de winkel, zorg ervoor dat u vloeiend door uw winkel kunt lopen en dat er geen hindernissen zijn als scherpe randen, vervelende dorpels of te smalle doorlopen. Aan een lay-out die goed in elkaar zit hoeft u geen minuut te wennen.

4. Sfeer en het welbevinden van uw klant, kassa!
Ken uw klant en pas daar de sfeer in uw zaak op aan. In een winkel met een scherpe prijsstelling moet u bedenken of het slim is om een luxe zitbank neer te zetten voor het publiek. Uw plafond helemaal zwart spuiten, wat momenteel veel gebeurd, kan funest uitpakken voor de hoeveelheid licht in een winkel, en heel deprimerend werken.
Er moet samenhang zijn in het gebruik van materialen en kleuren. Een klant zal nooit aan kunnen geven wat er mis is aan een zaak, maar er een gevoel bij hebben.
Een donkerbruine ijssalon, of een met vrolijke en levendige kleuren? Als de gemoedstoestand van uw klant zich door de sfeer en uitstraling van uw zaak in de meest optimale vorm bevind heeft u de grootst mogelijke kans op een uitstekende verkoop.

5. Het budget.
Het is goed om alvast globaal in beeld te hebben wat de hoogte van de investering om en nabij moet worden. Voor iedereen gelden echter weer andere uitgangspunten. Het ontwerp, de kwaliteit en de hoeveelheid spelen een rol. Ook kan een korte bouwtijd een factor zijn. Een eerste schetsplan en een begroting, in combinatie met een bedrijfsplan geven vaak al voldoende houvast om bijvoorbeeld een financiering aan te vragen. Donker Winkelstyling begeleid steeds vaker klanten in dit traject met gedegen hulp van financiële experts. Zij weten de weg waar jij als winkelier vaak vast loopt.

neem direct contact op

Wilt u met ons werken?